Anton Berglund klar för ÖIK

Publicerad: 2024-06-14
Lagbygget
Vi fyller på backsidan med en tidigare ÖIK:are i Anton Berglund!

Anton har IFK Strömsund som moderklubb och har gjort två säsonger i ÖIK som ungdom.
Flyttlasset gick sedan till Värmland och Karlstad för spel i Färjestad BK under junioråren, där han också stannade kvar och gjorde sina första säsonger som senior.
Totalt spelade backen 60 matcher i SHL och sex matcher i CHL, han fick dessutom samla på sig erfarenhet genom utlåningar till både HockeyEttan och HockeyAllsvenskan.

Utlåningen till HockeyAllsvenskan innebar att han återvände till Jämtland och Östersund, där han hann med två matcher för oss innan en skada satte stopp för säsongen.
Nu är 21-åringen redo för spel igen och kommer att dra på sig den gröngula tröjan till hösten!

Anton själv säger så här om att komma tillbaka till ÖIK:

Riktigt kul att vara tillbaka, jag ser fram emot att dra på mig ÖIK-färgerna igen!
Det känns som att vi har ett lag som kommer gå långt i år och jag själv är väldigt revanschsugen efter att fjolårets säsong stoppades av en skada.

Anton Berglund

Sportchef Per Tagesson kommenterar värvningen på följande vis:

Anton är ju nästan inget nyförvärv eftersom han spelade sin sista match här när han olyckligt blev skadad. Vi blev väldigt imponerade av det han visade upp på den korta perioden.Nu har han varit hemma i Östersund sedan våren och tränade med vårat J20-lag så vi och inte minst Kjell-Ivar, som var tränare för det laget, känner att vi har bra koll på honom. Det är en kanonkille på sidan av isen, han har rätt inställning och en tydlig målsättning samtidigt som det finns en jättepotential i honom, så det känns som en riktigt bra match att få hem honom igen. 

Per Tagesson

Vi hälsar Anton varmt välkommen tillbaka till Jämtland och ÖIK!

Lagbygget inför säsongen 24/25 presenteras av STC!
Bygg inför nästa säsong du också och bli medlem hos STC nu, på stc.se!  

Östersunds IK Charlie Andersson